Thursday, March 20, 2008

20.3.2008

VAR FINNS DE SKYLDIGA?

I debatten om återvändande irakiska flyktingar kommer det aldrig fram varför de har lämnat Irak. Det betonas endast att de fruktar för sina liv om de återvänder.

Enligt andra källor än de svenska är situationen i Irak under kontroll och återuppbyggnaden av landet pågår för fullt med mycket goda resultat.

Vilka är de som hade så bråttom (och råd) att lämna Irak efter Saddamregimens fall? Eftersom Saddam inte kunde vara ensam om att terrorisera landet och begå alla de omänskligheter som pågick under hans diktatur så måste man ställa frågan; var finns de några miljoner av hans anhängare och maktutövare – gardister, hemliga poliser, agenter, angivare, militärer, politruker, apparattjiker, funktionärer , etc. etc., kort sagt alla de som satt vid grytorna och är medskyldiga?

Det är dessa personer som tillsammans med Saddam förlorade det rättfärdiga befrielsekriget och det är dessa personer som nu av förståeliga skäl är rädda för rättvisan och sitt liv.

Var finns de då nu? I Syrien? En del av dem har ju aktivt deltagit i terrorn mot de irakiska civila, men hur många av dem befinner sig i Sverige?

Vilka var de egentligen som kände sig tvungna att fly så fort som möjligt från Irak när landet befriades från en bestialisk diktatur av en västdemokrati?

Vilka kommer det att vara som kommer att fly från t.ex. Iran när diktaturen där också faller? Offren och motståndare till den religionfanatiska mördarregimen i Iran är redan här. Ska vi ta emot bödlarna också? De kommer och bör väl ha en mycket stor anledning att frukta för sina liv.

Någon urskiljnig av flyktingar borde vi ha. Så var det meningen när FNs deklaration om asylrätt skapades. Det skulle vara offren för orättvis förföljelse som skulle skyddas, inte förföljarna själva.

No comments: