Wednesday, March 26, 2008

15.2.2008

Vänsterextremister.

Det är löjligt att envist beteckna neonazister som högerextremister. Det finns inget som är ”höger” i deras tänkande. En sådan beteckning är en förolämpning av alla till höger tänkande demokrater som värderar de konservativa värdena mycket högt; såsom till exempel individuell frihet utbalanserad med personligt ansvar.

Dagens neonazister lanserar egentligen den tyska nationalsocialismen (de kan inte använda det gamla namnet eftersom det är förbjudet i de flesta europeiska länder).

Deras ideologi skiljer sig inte nämnvärt från dagens socialistiska och kommunistiska. Neonazister vill ha social rättvisa, jämlikhet, är emot droger, är miljömedvetna, är emot EU, USA och NATO, de är också för yttrandefrihet och fri forskning etc. En sak stämmer dock lite dåligt (bara kanske och än så länge): De är emot en massimmigration av civilisationsmässigt icke anpassningsbar befolkning. Paradoxalt nog hatar de ett etnikum; Judar, som under hela historia uppvisade att dessa är civilisationsmässigt i högsta grad anpassningsbara. Detta hat delar dock neonazisterna med många andra.

Största skulden till denna bissara missuppfattning att neonazism, nationalsocialism, kommunism och socialism inte ligger på samma sida av dagens politiska höger-vänster skala (det vill säga den vänstra) bär ett allmänt förfall av den allmänna bildningen.

De som är 18 år idag vet i princip ingenting om hur de totalitära vänsterideologierna såsom nationalsocialism, kommunism, maoism etc. etc. har förnedrat mänsklig värdighet och hur mycket lidande och människoliv dessa utopiska experiment har kostat.

No comments: